top of page
Rozelaars

Ons domein

Rozen en Wijngaard

Rozelaars nabij wijngaard

Rozelaars vindt men soms nog aan de zoom van een wijngaard. Aangezien druivelaars en rozelaars gevoelig zijn aan dezelfde ziekten: echte meeldauw, valse meeldauw, zwarte vlekkenziekte en botrytis, staat hij daar als verklapper op de juiste plaats. Als zoon van een rozenkweker ben ik vertrouwd met de ziektebeelden en de bestrijding ervan.

Na de aankoop van onze bouwgrond en aanpalende landbouwgrond, die gelegen zijn op de zuidflank van de Voer te Tervuren, had ik niet veel prikkels meer nodig om zelf een wijngaard aan te leggen. De laatste stimuli kreeg ik van een leeftijds- en oud schoolgenoot Jan Caudron, die toen zelf pas als wijngaardenier was gestart. Inmiddels bouwt hij zijn wijngaard Kampenberg te Vlierzele steeds verder uit.

Wijngaard Vossem chardonnay
Wijngaard Wezemaal müller-thurgau

Naast de eigen wijngaard worden nog twee andere kleine wijngaarden onderhouden. Een daarvan is de oudste wijngaard van Wezemaal gelegen op de zuidflank van de Middelberg. De opbrengst is er matig maar door zijn leeftijd van meer dan 30 jaar rijk aan inhoud. De müller-thurgau die er staat wordt verrijkt met de chardonnay van een andere oude en kleine wijngaard te Vossem bij Tervuren.

  • White Facebook Icon

© 2016-2023 Koen Podevijn.

Domein Pot de Vin - hobbywijnbouw met passie

Niet gecommercialiseerd wegens onbetaalbaar lekker!

© 2016 Koen Podevijn. Domein Pot de Vin - hobby wijnbouw met passie

Niet gecommercialiseerd wegens onbetaalbaar lekker!

bottom of page