top of page
Bekroningen

Wijnmaken

Bekroning 2018

De vorige jaren werden de wijnen voor de verkiezing van de Beste Brabantse Wijn ingediend in de maand december. Omdat heel wat wijnen tijdens en na de zomer worden gebotteld stuurden de deelnemende wijnbouwers aan om de super jonge wijnen wat meer ademruimte te geven en deze later te keuren. Wat meer tijd tussen bottelen en proeven komt de stabiliteit van de wijnen te goede.

Bij de keuring in april opteerde de Commanderij Hageland als organisator voor de eerste keer niet alleen om keurders uit eigen rangen te hebben maar putte het eveneens uit externe krachten. Bekende wijnrecensent Stefaan Soenen, Wine Lady of the Year 2015 Vicky Corbeels en Champagne Ambassadeur Peter Doomen werden uitgenodigd om de Vlaams-Brabantse Wijnen te keuren.

Bij keuringen ligt de verwachting soms helemaal anders dan het uiteindelijke resultaat. Anne en ik gaan elk jaar na of we de monocépagewijnen tot een hogere kwaliteit kunnen tillen door deze te assembleren. Assemblages leiden tot restdelen van monocépages die aldus worden gebotteld. Juist nu deze müller-thurgau blanc 2016 viel in de prijzen. We haalden er een zilveren medaille mee. 

Commanderij Hageland uitreiking beste wijnen 2018

Groepsfoto 12 mei 2018

Prijsuitreiking Beste Brabantse Wijn 2018

Hiernaast ziet u enkele van de aanwezige wijnbouwers op de prijsuitreiking van 12 mei 2018 te Wezemaal.

 

Van links naar rechts: Gust Bertels (Het Eiken Vat), Jos Van Laer (De Kluisberg), Paul Vleminckx en zoon Laurens (Chardonnay Meerdael)

Koen Podevijn uitreiking zilveren medaille Domein Pot de Vin

De voorzitter van de Commanderij Hageland mevrouw Anita Buvens reikte de 14 oorkondes uit. 

Anita Buvens reikt Koen Podevijn een zilveren medaille uit.
De Steenen Muur vzw

Op dezelfde gelegenheid werden zowel Hugo Bernar (Bio Hageling) als Anita Buvens (voorzitter Commanderij ) gehuldigd. Beiden werden geslagen tot magister.

De keuze van de Commanderij ging naar de pinot noir (witte wijn) van de Steenen Muur vzw. Proficiat!

Huldiging Hugo Bernar tot magister.

© 2016-2023 Koen Podevijn.

Domein Pot de Vin - hobbywijnbouw met passie

Niet gecommercialiseerd wegens onbetaalbaar lekker!

  • White Facebook Icon
bottom of page